Alcoholvrije Caipirinha

80%

Servings

koel

Prep

6 min

Cook

10 min

Vote

Wat heb je nodig

  • 1/2 Limoen
  • 3 theelepels Bruine suiker
  • 4 cl Passie fruit vruchten
  • 500 ml Ginger ale
  • 4 a 5 stuks Ijs blokjes
  • 1 Cocktail glas

Alcoholvrije Caipirinha recept

De Caipirinha cocktail is een Braziliaanse cocktail die bestaat uit cachaça, limoen, ijs en suiker. Het maakt deel uit van wat de Brazilianen noemen drankjes of cocktails bestaande uit fruit en cachaça. De drank werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen de griep. Waarschijnlijk werden de eerste Caipirinha’s gemaakt op het platteland van São Paulo. De naam Caipirinha is afkomstig van het in Brazilië gebruikte woord Caipira. Dit is een  term waarmee een ongeschoolde plattelandsbewoner wordt genoemd.

In Brazilië hebben de meeste restaurants, bars en strandtenten wel caipirinha op het menu. Bij de traditionele barbecues met familie en vrienden op zondag wordt deze drank ook vaak gedronken.

Recept is voor 1 glas

Tijd: 10 min

De bereiding

Snij een de limoen doormidden, en plaats het in de shaker, voeg daarbij suiker en stamp het fijn. Meet de passie vrucht en voeg de ijsblokjes in de shaker en vul het op. Sluit de shaker en schud met de shaker ongeveer 10 seconden. giet het glas met ginger ale  tot de top van de glas, roer met een theelepel en dan versier je de rand van de cacktail glas en voeg er een schijfje citroen bij. Als laatst versier je het met een limoenwieltje en 2 kleine rietjes.

 

Share & Print

80 0 100 1

No Comments

Leave a Reply