Alcoholvrije Sangria

Servings

Koel

Prep

5 min

Cook

10 min

Vote

Wat heb je nodig

  • hele vrucht Ananas
  • 1 blik Ananas stukjes
  • 1/2 Meloen
  • 2 Nectarines
  • 1 Banaan
  • 4 eetlepels Citroensap
  • 500 ml Fruitdruifje
  • 500 ml Seven-up

Alcoholvrije Sangria recept

De Sangria is een Portugese/Spaanse licht-alcoholische drank.

De basis van de Sangria cocktail bestaat uit witte wijn of rode wijn op smaak gebracht met stukjes vruchtjes, meestal perzik, , ananas ,  sinaasappel of citroen  en soms ook appel, maar minder vaak met mango, grapefruit of meloen . Het wordt vaak aangevuld met honing, suiker en vers vruchtensap. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. Meestal wordt er extra alcohol aan toegevoegd, bijvoorbeeld likeur of brandewijn of andere sterk alcoholische dranken.

De drank wordt geserveerd in een glazen kan, de sangria cocktail word normaal geserveerd met ijs en een houten lepel om de vruchtjes van de bodem te halen. In koudere landen zoals Nederland en België wordt sangria in het algemeen in de warme maanden van het jaar  gedronken. In Catalonië maken ze een eigen versie van de sangria met de mousserende cava in plaats van rode wijn.

Recept voor 1 glas

Tijd: 10 min

De bereiding

Laat de ananas uitlekken. Maak de benodigde vruchten goed schoon. Schep met een aardappelboor het vruchtvlees van de meloen af. Snij het vruchtvlees van de perzik in schijfjes en de banaan in plakjes. Besproei de vruchten met citroensap. Leg de vruchten in een glazen schaal. Schenk het druivensap erover en laat de vruchten 1 a 2 uur laten staan in de koelkast.

Schenk de ijskoude seven-up bij de sangria en schep de bowl voorzichtig om. Serveer de sangria in bowlglazen. Geef er een lepeltje en een rietje bij.

Share & Print

0 0 100 0

No Comments

Leave a Reply